//
you're reading...
Avoin data, Seminaarit

Museot ja avoin data -seminaaripäivästä

Museoliitto järjesti lokakuun 2013 lopulla seminaarin avoimesta datasta: Avoin data ja avoimet sisällöt museossa. Päivän aikana tehtiin aina tarpeellista käsitteiden määrittelyä (mitä on avoin data, avoin tieto, avoin sisältö ja avoimet palvelut) ja käytiin datan avausta esimerkkien kautta läpi. Hyvä päivä, hyviä esityksiä. Päivästä bloggasi aiemmin Kaisa Kyläkoski: Avoimesti saatua tietoa museoiden keskustelusta avoimuudesta. Kannattaa käydä lukemassa.

Hami Kekkonen kertoi Helsinki Region Infoshare -hankkeesta, jossa suomalaisittain pioneerihengessä haettu julkaistavaksi soveltuvaa dataa pääkaupunkiseudun julkishallinnolta. HRI:n pilottivaihe kesti 2010–2012 ja nyt vuosi 2013 on mennyt avoimen datan ja datan julkaisemisen vakiinnuttamisessa. Kekkosen mukaan pääkaupunkiseudulla datan avaamisesta tulee kuntien normaalia toimintaa vuoden 2014 aikana. Toimintaa ollaan siirtämässä Helsingin kaupungin tietokeskukseen.

Kuntien teknologisten valintojen tekemiseen HRI ei osallistu. Kunnat päättävät itse teknologioistaan esimerkiksi millaisia rajapintoja järjestelmiin rakennetaan.

Päivän esityksistä on tulossa muutamia merkintöjäni seuraavassa tahdissa:

Discussion

No comments yet.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: