//
you're reading...
Yleinen

Tavoitteita, mittareita

Aamulehden ja JKY ry:n seminaarissa pohdittiin muun muassa työelämään ja mittaamiseen liittyviä kysymyksiä. Keskustelua veti Jussi Tuulensuu. Keskustelijoina olivat Toni Luhti, Minna Vanhala-Harmanen ja Esko Kilpi.

Muutamia nostoja muistivihkoon tarttuneista ajatuksista:

Voiko ammattiin kouluttautua? Perinteinen kuvio on se, että hankitaan koulutus ja mennään koulutusta vastaavaan työhön. Esko Kilpi ennusti, että tulevaisuudessa pätkätyöt lisääntyvät. Kuvion pitäisi Kilven mukaan mennä niin, että ensin hankitaan työ ja sitten hankitaan osaaminen. Oppimiskyvykkyydellä tulee olemaan yhä suurempi merkitys työelämässä.

Sitä saa mitä mittaa? Esko Kilven mukaan tärkeitä asioita ei välttämättä ole saatavissa mittauksen piiriin. Mittareita ei välttämättä ole. Asiakasmittareiden lisäksi jotkin yritykset ovat ottaneet käyttöönsä yhteiskunta-mittarin. Mikäli asiakas- ja yhteiskunta-mittareiden tulokset menevät sukset ristiin, voivat yritykset asettaa yhteiskunnan edelle. Kilven mukaan perinteisen politiikan menettäessä tehojaan ottavat yritykset poliittista toimijuutta. Liekö esimerkki tällaisesta USA:n irtautuminen Pariisin ilmastosopimuksesta irtautuminen, jota seurasi joidenkin yritysten sitoutuminen ilmastosopimukseen? Tai ehkä tämä on esimerkki siitä, että yritykset ylipäätään voivat halutessaan olla poliittisia toimijoita.

Minna Vanhala-Harmasen mukaan digitalisaation ja automatisoinnin myötä vuorovaikutuksen merkitys kasvaa, koska vuorovaikutusta on vaikea automatisoida. Vuorovaikutustaitojen kehittäminen voi olla tulevaisuudessa yhä tärkeämpi taito.

Discussion

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Johtajuussymposium 2018 - Sorvipenkki : blogi - 12/11/2018

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: