//
you're reading...
Tekniset järjestelmät, Yleinen, Yleiset kirjastot

Kirjastojärjestelmäkatsaus Kirjastolehdessä

Noin viisi vuotta sitten yleisten kirjastojen kirjastojärjestelmätilanne muistutti Pohjanmaata: tasainen eikä paljon yllätyksiä. Käytössä oli joukko vanhenevia järjestelmiä, joiden kehittäminen oli loppusuoralla. Tarjolla oli yksi uusi tuote ja markkinoilla käytännössä Axiellin monopoli. Viiden vuoden jälkeen Axiellilla on edelleen monopoli, mutta haastajia on tullut sekä kaupalliselta että avoimen lähdekoodin puolelta. Jos käyttää vertauskuvana ankkalammikkoa, voisi sanoa, että pinta näyttää tyyneltä mutta alla on täysi kuhina, suorastaan pöhinä.

Kirjoitin katsauksen järjestelmätilanteesta. Katsauksen lyhyt versio löytyy tuoreesta Kirjastolehdestä ja lehden verkkosivulla on pitempi versio, Mikä on kirjastojärjestelmien tilanne Suomessa tällä hetkellä?

Discussion

No comments yet.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: