//
you're reading...
Tekniset järjestelmät

Kansainvälinen kirjastojärjestelmäkysely odottaa Suomen kirjastojen vastauksia

Library Technology Guides -sivuston vuosittainen kirjastojärjestelmäkysely on käynnissä ja kyselylomakekin tarjolla suomen kielellä.

Kyselyssä kartoitetaan kirjastojen tyytyväisyyttä käyttämiään kirjastojärjestelmiä ja järjestelmille tarjottuja tukipalveluja kohtaan. Tulokset ovat sekä kirjastojen että järjestelmätoimittajien hyödynnettävissä. Tulokset auttavat kirjastoja teknologiakysymyksissä ja järjestelmätoimittajia tuote- ja tukipalvelujen kehittämisessä.

Jotta tutkimuksessa saadaan kartoitettua pitkän aikavälin trendejä, on tärkeää, että aiempina vuosina kyselyyn osallistuneet vastaavat tänäkin vuonna.

Kyselyjä on tehty vuodesta 2007 ja tulokset löytyvät Library Technology Guides -julkaisun kotisivulta.

Kuinka osallistua kyselyyn

Perussäännöt ovat seuraavat: Vain yksi vastaus kirjastoa kohti. Kukin vastaaja voi vastata vain yhden kirjaston osalta.

Vastataksesi kyselyyn

  1. etsi kirjastosi kirjastohakemistosta
  2. mene kirjaston tietosivulle
  3. kirjaston sivulla klikkaa ”Complete Automation Survey” -painiketta
  4. täydennä kyselylomake.

Mikäli kirjaston tietosivulla on virheellistä informaatiota tai tiedoissa on täydennettävää, voit antaa palautetta muutettavista kohdista.

Mikäli kirjastosi tietoja ei löydy hakemistosta, voit ilmoittaa kirjaston tiedot lomakkeella: http://www.librarytechnology.org/lwc-submit-library.pl

Julkaisun taustoista

Library Technology Guides on Marshall Breedingin ylläpitämä sivusto. Breeding perusti sivuston 1997. Järjestelmäkyselyjä sivustolla on tehty vuodesta 2007. Breeding on kirjastoteknologiaan perehtynyt asiantuntija, joka on kirjoittanut useita teoksia ja artikkeleita kirjastoteknologiasta muun muassa NISOlle, Information Todaylle, Library Journalille ja American Library Associationille.

Kyselystä kirjoittelin viimeksi 2014, jolloin kävin läpi, millaisia arvosanoja Suomessa käytössä olleet järjestelmät saivat. Kirjoitus löytyy täältä: Kirjastojärjestelmäkyselyn 2013 tuloksista.

Discussion

No comments yet.

Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.